22 Aralık 2014 Pazartesi

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar


Taşınma telaşından iki gündür tarif paylaşamıyordum... Ama şimdi devam ediyoruz :)

Bu tarifi isterseniz kıymalı da yapabilirsiniz. Açıkcası ben bu tarifin yanına yakışan pek bişey bulamıyorum. Ama siz bulursanız bana yazabilirsiniz...


Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar
2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz,

Karnabaharın çiçeklerini çok büyük olmayacak şekilde ayırıyoruz ve derin bir tencerede haşlıyoruz. Biliyorsunuz ki karnabaharı haşlarken çıkan koku biraz ağır oluyor. Bunun içinde kaynatma suyunun içine yarım limon sıkabilirsiniz.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Daha sonra unu ekliyoruz. 3-5 dk kavuruyoruz. Sütü yavaş yavaş ekliyoruz. Tuzu ekliyoruz. Krem kıvamına gelince altını kapatıyoruz.

Haşlanan karnabaharları ısıya dayanıklı bir fırın kabına diziyoruz. Üzerine istediğiniz baharatları ekliyoruz ve beşamel sosu ekliyoruz. Eğer kıymalı yapmak istiyorsanız karnabaharların üzerine kıymalı sosu sonra da beşamel sosu ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder