14 Aralık 2014 Pazar

Parmesanlı Kabak Cips





Genel olarak herkes cips sever. Ancak yüksek kalori ve bol yağlı olduğu için keyifle doya doya yiyemeyiz. Bu tarif hem kalori olarak düşük hem de değişik bir lezzet. 

Malzemeler:

2 adet orta boy kabak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber ( isteğe bağlı pulbiber)
Yarım su bardağı galeta unu 
Parmesan peyniri

Kabakları iyice yıkayıp kabuklarıyla çok ince dilimliyoruz. Ayrı bir kapta sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı, dilimlediğimiz kabakların üzerine döküp karıştırıyoruz.  Daha sonra yarım çay bardağı galeta unuyla karıştırıyoruz. 

Kabaklarımızı yağı kağıdın üzerine seriyoruz. En son olarak kabakların üzerine parmesan peyniri serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 200C fıtında 20-30 dk pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız kabaklar soğuduktan sonra spatula yardımıyla bir kaba alıyoruz ve servis ediyoruz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder