19 Ocak 2015 Pazartesi

Acılı Tavuk Parçaları



Malzemeler:

Yarım bardak süzme yoğurt
1 çay kaşığı ince kesilmiş maydanoz, dereotu
1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
Tuz-Karabiber

Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
1 kg kemiksiz tavuk parçaları
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı acı tabuk sosu ( Hot Wing Sos)

Bir kapta sarımsak, süzme yoğurt, dereotu, maydanoz, toz kırmızı biberi karıştırıyoruz. Tavukları sosun içine koyuyoruz. Ağzını iyice kapatacağımız bir pakete koyuyoruz hava almaması lazım. Alüminyum folyo ile de yapabilirsiniz. 30 dk. buzdolabında bekletiyoruz. Fırınımızı 180 C ye ayarlıyoruz. 
Buzdolabından cıkardığımız tavuk parçalarını her tarafı kaplanacak şekilde galeta ununa batıyoruz. Fırınımızın teline diziyoruz. Alt rafına bir tepsi koyabilirsiniz. 25 30 dk. kızarana kadar pişiriyoruz. Tavuklarımız pişerken küçük bir tencerede tavuk sosumuzu hazırlıyoruz. Fırından çıkardığımız tavuk parçalarını ılık sosun içinde arkalı önlü çeviriyoruz. İsteğe bağlı yoğurt sosuyla servis ediyoruz.


 Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder