27 Ocak 2015 Salı

Ballı Sarımsaklı Tavuk Parçaları



Tavuk parçaları ancak bu kadar lezzetli olabilir...

Malzemeler:

3 adet tavuk göğsü (Küçük doğranmış)
2 yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
Susam
Taze doğranmış maydanoz

Ballı Sarımsaklı sos için;
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1/4 fincan bal
1/4 fincan soya sosu
Tuz-Karabiber



Fırınımızı önceden 180C ye ayarlıyoruz. Yumurta,tuz ve karabiberi iyice çırpıyoruz. Tavuk parçalarını önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıyouz. Tavuk parçalarını tepsiye diziyoruz. Yaklaşık 20-25 dk. pişiriyoruz.



Bu arada soya sosu, bal, sarımsak, tuz ve karabiberi tavada kaynatıyoruz. Kısık ateşte biraz daha pişiriyoruz. Fırında pişen tavukları çıkartıp servis tabağına alıyoruz. 

Tavukların üzerine haırladığımız sosu döküyoruz. Üzerine susam ve ince doğranmış maydanozu serpip servis yapıyoruz. 

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder