19 Ocak 2015 Pazartesi

Cevizli Muhallebi



Malzemeler:

5 su bardağı süt
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
Çikolata için:
80gr sütlü çikolata
1 buçuk su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su
1,5 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Önce çikolata sosunu hazırlayalım. Derin bir tencereye 1,5 su bardağı süt,1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 çay bardağı su, 1,5 yk. kakao, 2,5 yk. toz şekerini iyice karıştırıyoruz. Daha sonra ocağa alın ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Koyulaşan sosun içine parçalar halinde çikolataları atıyoruz ve eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Ocaktan alıyoruz. Ayrı bir tencerede muhallebi için 4 su bardağı süt ve 5 yk. toz şekeri karıştırıyoruz. Daha sonra nişasta ve 1 bardak sütü pürüssüz olacak şekilde karıştırıp kaynamakta olan tenceredeki şekerli süte yavaşça ekliyoruz. Hızlıca karıştırıyoruz ki topaklaşmasın. Kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıyoruz. 
Önce muhallebiyi bardaklarımıza eşiy olarak koyuyoruz. Üzeine dövülmüş ceviz ve çikolata sosu koyuyoruz. Bardak tamamlanana kadar devam ediyoruz, en üste ceviz koyarak tamamlıyoruz. Afiyet olsun... Tarifin esas sahibi @umutsepetim e sevgiler sunuyorum. Teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder