26 Ocak 2015 Pazartesi

Dondurmalı Rulo Pasta



Bu tarif ünlü aşçı Jamie Oliver 'nındır. İnanın çok lezzetli ve pratik... Evde arada yaptığımız rulo pastanın içine krema koyarak ağırlaştırmak yerine dondurma koyarak hafifletin :)

Malzemeler:

Kek için;
3 adet yumurta
1 bardak şeker
100 gr purda şekeri
75 gr un
1 tepeleme çay kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı tereyağı

İçi için;
2x500gr dondurma (kakao ve vanilyalı tavsiye ederim)
Çilek ya da ahududu reçeli
1 su bardağı kadar parçalanmış çikolata
Servis için;
Çilek

Önce kakaolu ve vanilyalı dondurmalı bir streç üzerine parça parça koyuyoruz ve rulo halinde sarıyoruz. Buzlukta bekletiyoruz. (Daha sonra kekin üzerine koyarken kolaylık olması için)

3 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. En son pudra şekeri ve unu ekleyip çırpıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Kepçe yardımıyla aralıklı olarak hamurdan dağıtıyoruz. Kalan hamura kakao ekleyip tepside boş kalan yerileri dolduruyoruz. Boşluk kalmamasına dikkat ediyoruz.




180C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk. pişiriyoruz. Düz bir zeminde başka bir yağlı kağıt seriyoruz. Üzerine tereyağını sürüyoruz. Tereyağının  üzerine şeker serpiyoruz. Kekimiz ılık haldeyken ters çevirip şekerli kağıt üzerine koyuyoruz. Yağlı kağıtlı keki rulo halinde sarıyoruz. Yaklaşık 20 dk. soğuması için bekliyoruz. Daha sonra açıp üzerine çilek reçelini sürüyoruz. Üzerine parça çikolata ve üzerine buzlukta hazırladığımız rulo dondurmayı açıp koyuyoruz. Dikkatlice sarıyorz. Dondurma pastadan taşabilir. Tekrar kekin içine doğru itmemiz gerekiyor. 

Yağlı kağıdı bir streçyardımıyla iyice sarıp sabitliyoruz. 3 saat kadar buzlukta bekletiyoruz. Serviz yapmadan 20dk önce çıkarabilirsiniz. Buzluğunuzda bulunması gereken lezzetli bir pastanız hazır... Servis yaparken çilekle sunabilirsiniz. 


Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder