20 Ocak 2015 Salı

Fırında Mantarlı Taze Fasülye



Taze fasülye dediğin ya kıymalı olur ya da zeytinyağlı olur. Ama bu fasülye mantarlı hemde fırında..

Malzemeler:

Üzeri için;

2 yemek kaşığı tereyağı
4 dilim ekmek
Tuz-Karabiber
2 adet soğan

Fasülye ve Sos için;

1,5 kilo fasülye (doğranmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 kilo mantar (doğranmış)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
1.5 bardak tavuk suyu
1 paket yemek kreması

İlk başta ekmekleri küçük küçük parçalıyoruz. Soğanları ufak şekilde doğruyoruz. 2 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Hepsini bir kapta karıştırıyoruz.Tuz ve karabiber ekliyoruz. Fırınımızı 180C ye ayarlıyoruz.

Geniş bir tencerede suyu kaynatıyoruz ve tuz ekliyoruz. Fasülyeleri ince ince doğruyoruz. Kaynar suda yaklaşık 6-7 dk pişiriyoruz. Fasülyeleri süzüyoruz ve soğuk suyla şokluyoruz. Bu arada 3 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritiyoruz. Doğranmış mantarları, tuz,karabiber ve doğranmış sarımsakları ekliyoruz. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sürekli karıştırarak unu ekliyoruz. Ardından tavuk suyu ve kremayı da ekliyoruz. Hafif koyulaşana kadar pişiriyoruz. (10 dk kadar) En son olarak fasülyeleri ekleyip karıştırıyoruz. Mantar ve fasülyeler pişene kadar bekliyoruz.

Fırın kabının içine hazırladığımız fasülyemizi döküyoruz ve üzerine ekmekli sosumuzu yayıyoruz. Yaklaşık 15 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz...

Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder