14 Ocak 2015 Çarşamba

Ispanak ve Peynirli Tavuk


Kalorisi düşük ve sağlık bir tavuk yemek ister misiniz? Yanına sadece bir salata ile servis edeceğiniz bir tarif...

Malzemeler:

8 parça tavuk göğsü (inceltilmiş)
1 adet doğranmış soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
Yarım su bardağı doğranmış taze soğan
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 avuç ıspanak
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz ve dereotu
1 yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Sıvı yağ
Tuz-Karabiber

Tavaya 1 çay kaşığı sıvı yağı koyuyoruz. Üzerine soğan, sarımsak ve taze soğanı bir dakika soteliyoruz. Ardından ıspanak, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiberi ekliyoruz, bir dakika daha karıştırıyoruz. Ocaktan alıp üzerine peyniri ekliyoruz.



Tavuk göğüslerinin içine hazırladığımız harçtan koyup rulo halinde sarıyoruz. Tavukların birleşim yerlerini kürdan yardımıyla kapatabilirsiniz.

Fırınımızı 180C ye ayarlıyoruz. Tavukları önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. Birleşim yerleri altta kalacak.




Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder