19 Ocak 2015 Pazartesi

Ispanaklı Etli Panini



Tost her zaman peynirli, sucuklu olmaz ki...  Bu da etli ve ıspanaklı tost... Hadi başlayalım...

Malzemeler: (4kişiliktir)

4 adetpanini ekmeği
Yarım kilo bonfile
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2 büyük diş sarımsak ince kıyılmış
1 küçük soğan ince dilimlenmiş
2 yemek kaşığı bal
Tuz-Karabiber 
1çay kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı esmer şeker
Kaşar peynir 4 kalın dilim
Ispanak
Mayonez(isteğe bağlı)

Bir kabın içine zeytin yağı, bal, sarımsak, soğan iyice karştırıyoruz. Daha sonra dilimlenmiş ete bu karışımı elimizle masaj yaparak marine ediyoruz. En az 30 dk. beklemesi gerekiyor.
Geniş bir tavanın içine biraz sıvı yap ekliyoruz ve marine ettiğimiz eti kızgın yağa koyuyoruz. Kısık ateşte iyice pişiriyoruz. Etimiz elimizle dağılacak kıvama geldikten sonra biber salçası, sıvı yağ ve esmer şekeri özleşene kadar karıştırıyoruz.
Ayrı bir tavada ıspanakları kavuruyoruz. Panini ekmeklerimizin arasını açıyoruz ve ısıtıyoruz. İyice ısıtılmış bir tavada ise kalın dilimler halinde kestiğimiz kaşar peynirleri arkalı önlü 2-3 dk. eritiyoruz. 
Isıttığımız ekmeğin içine önce etimizi üzerine kaşar peynirimizi ve mayonezi en son olarakta kavurduğumuz ıspanakları ekliyoruz. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder