30 Ocak 2015 Cuma

Kızarmış Peynirli Mantar



Çoğu yiyeceğin kızartmasını yaptık peki manratın? Hemde peynirli... Kolay ve pratik bir tarif..

Malzemeler:

20 adet büyük mantar
1 paket labne peynir
1 diş sarımsak
Tuz-karabiber
Kırmızı toz biber
Galeta unu
1 su bardağı un
2 yumurta
Sıvı yağ

Mantarları iyice yıkıyoruz ve saplarını düzgün şekilde elimizle kopartıyoruz. Ortasına doğru biraz çukur olacak. Labne peyniri bir kaba koyuyoruz, ğzerine baharatlarımızı ve dövülmüş sarımsağı koyup karıştırıyoruz. Bir kaşık yardımıyla baharatlı peynirimizi mantarların içine dolduruyoruz. Mantarları önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak galeta ununa batırıyoruz.


 Buzdolabında 30 dk kadar bekletiyoruz çünkü içerdeki peynir kendini toparlamalı. Yoksa kızartırken akabilir. Daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.

Afiyet olsun....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder