29 Ocak 2015 Perşembe

Madalinalı Somon




Somon balığı, Omega 3 deposu olan bir balıktır. Kalp hastalığı ve bir çok hastalığı önleyicidir. Balık tüketmek faydalıdır. Ama haftada en az bir defa lütfen balık tüketelim.

Malzemeler:

4 kişiliktir.
3 adet mandalina
2 adet rezene soğanı
500 gr. Somon balığı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz-karabiber


Fırınımızı 200C ye ayarlıyoruz. Alüminyum folyoyu uzun boyutlarda 2 adet kesiyoruz ve artı şeklinde pişirme kabına seriyoruz.

Kabuklarıyla birlikte mandalinaları 3-4 parça halinde yuvarlak kesiyoruz. Folyonun üzerine yayıyoruz. Ardından rezene soğanını da doğrayıp mandalinaların üzerine yayıyoruz. Daha sonra somon balığını üzerine koyuyoruz. Zeytin yağı, tuz ve karabiberi de ekleyip folyoyu balığa temas etmeyecek şekilde kapatıyoruz. Folyoyu iyice kapatıyoruz ki hava almasın. Buharın içerde dönmesi gerekiyor. Pişirme kabını fırına yerleştiriyoruz. Yaklaşık 25 dk pişiriyoruz. Fırından çıkartıp 5 dk dinlendirdikten sonra srvis edebiliriz.

Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder