28 Ocak 2015 Çarşamba

Yaban Mersinli Kek



Arkadaşlarınız size mi geliyor? Her seferinde havuçlu-tarçınlı, kakaolu kek yapmaktan sıkıldınız mı? O zaman bu tarifi deneyin derim....
Yaban mersini çok sağlıklı bir meyvedir. Şeker hastalığından kolestrole kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği gibi diyet listelerinde de yerini almıştır. Artık bir çok marketlerin meyve bölümünde bulabilirsiniz.

Malzemeler:

1 su bardağı yumuşamış tereyağı
2 su bardağı şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
2 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı süt
Yaklaşık 1 kilo Yaban Mersini

Üzeri için;
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı pudra şekeri
Ufalanmış ceviz, badem, fıdık

Fırınımızı 160C ye ayarlıyoruz. Tereyağı ve şekeri mikserde çırpıyoruz.Sonra yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, kabartma tozu, tuz ve sütü de ekliyoruz. İyiyce kıvamına geldikten sonra limon kabuğu rendesi ve 1 buçuk avuç yaban mersinini ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Hazırladığımız harcı yağlanmış kek kalıbına koyuyoruz ve üzerine biraz daha yaban mersini döküyoruz. Ama karıştırmıyoruz.




Kekin merkezine bir kürdan yerleştirin. Pişerken kürdanı çekip iyi pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Fırında yaklaşık 60-80 dk kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra kekimizi çıkarıyoruz ve soğuması için yaklaşık 30 dk bekliyoruz.

Kekimiz soğurken üzeri için; süt ve pudra şekerini çırpıyoruz. Ufalanmış ceviz, fındık, bademlerimizi tavada azıcık kavuruyoruz. Soğuyan kekimizi kalıbından çıkarıyoruz. Üzerine önce pudra şekeri ve sütlü karşımımızı döküyoruz. En üste de çerezlerimizi serpiyoruz.

Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder